Λεβαδειακός: Στην παράταση πήρε την πρόκριση, 2-1 την Ηλιούπολη

Με τα γκολ του Κουιρουκίδη (92′) και του Νίκα (118′, πέν.) – Η κανονική διάρκεια του ματς έληξε χωρίς σκορ (0-0) – Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Μάντιτς στο 112′!

Στην παράταση και συγκεκριμένα στο 118′, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Νίκα, ο Λεβαδειακός πήρε την πρόκριση στην επόμενη (Δ’) φάση του κυπέλλου Ελλάδας 2023-2024, επικρατώντας με 2-1 της ομάδας της Π.Α.Ε. “Γ.Σ. Ηλιούπολης” (“Super League 2” – νότιος όμιλος), στο Α’ δημοτικό γήπεδο της Ηλιούπολης.

Στο πρώτο επίσημο ματς στη σεζόν οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν ήταν εύστοχοι στις, αρκετές, τελικές προσπάθειες που είχαν, ούτε όμως και οι γηπεδούχοι στις λίγες που έφτιαξαν. Ετσι η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι καλύτερες στιγμές του ματς

Οι Κουάδρα, Γιαννιώτας και Τσάπρας πρωταγωνίστησαν στις τρεις καλύτερες στιγμές που είχε ο Λεβαδειακός στο α’ μέρος.

Με το… καλημέρα στο β’ μέρος ο Μπελμόντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Περιστερίδη να αποκρούει σωτήρια.

Καλή στιγμή είχε στο 54′ ο Τσιριώτης (κεφαλιά) και στο 67′ ο Κουάδρα (σουτ).

Στο 90′ ο Συμελίδης έπιασε ένα πολύ καλό σουτ που έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης, για να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Με το ξεκίνημα του έξτρα χρόνου των 30 λεπτών, στο 2ο λεπτό (92’), οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου κι έφυγαν στην κόντρα, ο Πολέτο έκανε μία τρομερή κούρσα από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το γύρισμα, ο Κουιρουκίδης έπιασε το σουτ πέφτοντας, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 0-1!

Στο 7ο λεπτό του δεύτερου μέρους της παράτασης (112′) ο Μάντριτς, όμως, κατάφερε να νικήσει τον Γκροφ και να ισοφαρίσει!

Στο 114’ ο Λόπεζ έπιασε δυνατό σουτ, ο Περιστερίδης βρήκε την μπάλα όσο χρειάστηκε για να βρει αυτή στο δοκάρι και να απομακρυνθεί!

Στο 117’ ο Νίκας έδωσε στον Λούα Λούα, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαρμπόσα ο οποίος ήταν εντός περιοχής και έτσι ο διαιτητής έδειξε την ασπρη βούλα!

Την ποινή εκτέλεσε ο Νίκας (πρόσωπο των ημερών λόγω της μετεγγραφής του στον Παναθηναϊκό), ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-2!

Οι συνθέσεις:

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Περιστερίδης  –  Φουρλάνος, Μπαρμπόσα, Ντέτλερ, Τσαφταρίδης, Γκοτσούλιας, Βασιλούδης, Ράμος, Φρίμπονγκ, Άντο, Μπαστακός (Μάντιτς).

Λεβαδειακός (Νίκος Νιόπλιας – 4-2-3-1): Γκροφ  –  Τσάπρας, Λιάγκας (Ντεντάκης), Πίρινεν, Λόπεθ – Χάμοντ (Συμελίδης), Μπελμόντε (Μεχία) – Γιαννιώτας (Πολέτο), Νίκας, Κουάδρα (Κουϊρουκίδης)  –  Τσιριγώτης (Λούα Λούα).

Στον πάγκο έμειναν οι: Στογιάνοβιτς  –  Βέρρης και Τσάρας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από την ε.π.σ. Καστορίας με βοηθούς τον Παντελή Σπυρόπουλο από την ε.π.σ. Ανατολικής Αττικής και τον Κωνσταντίνο Καλαμπόκη από την ε.π.σ. Αιτωλοακαρνανίας. Αναπληρωματικός διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Δραγάτης επίσης από την ε.π.σ. Ανατολικής Αττικής. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Νικόλαος Αγαδάκος από την ε.π.σ. Πειραιά.

Στην επόμενη (Δ’) φάση ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί την νικήτρια του αγώνα: Αιολικός – Αναγέννηση Καρδίτσας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 17/9.

Αν προκριθεί στην Ε’ φάση θα υποδεχθεί την ομάδα του Π.Α.Σ. Λαμία!

*Νωρίτερα μέσα την ημέρα ανακοινώθηκε από την Π.Α.Ε. Α.Π.Ο. Λεβαδειακός ότι η “Betshop” θα είναι ο μεγάλος χορηγός και για την σεζόν 2023-2024.

starsports.gr/

Σχετικά